Gör eget läppstift "Strawberry Kiss" - Snabbt, enkelt & naturligt

Gör eget läppstift "Strawberry Kiss" - Snabbt, enkelt & naturligt

Att återfukta läpparna är viktigt och härligt. Med detta hemgjorda läppstift får du ett läppstift fullt med återfuktning och härligheter som smörjer läpparna och gör att de strålar av naturliga ingredienser. Läpparna får också en fin röd färg, vars nyans du själv väljer, från ljust röd till djupare, intensivt röd. 

 


 

Naturliga ingredienser: Alla ingredienser som används är naturliga och många av dem har fuktgivande och vårdande egenskaper för läpparna. Mandelolja, sheasmör och kokosolja är kända för sina fuktgivande egenskaper, vilket kan hjälpa till att hålla läpparna mjuka och återfuktade.

Fri från skadliga kemikalier: Eftersom läppstiftet är hemmagjort med naturliga ingredienser kan du undvika de potentiellt skadliga kemikalierna som ofta finns i kommersiella läppstift, som parabener, ftalater och syntetiska färgämnen.
Anpassningsbar färg: Genom att använda mikapulvret kan du anpassa färgen på läppstiftet efter dina egna önskemål. Du kan justera mängden mikapulver för att få precis den nyans du föredrar, från subtil till djup.
Doft: Tillsatsen av rosolja ger inte bara en behaglig doft utan kan också ge en liten aromaterapeutisk effekt, beroende på den valda oljan.
Individuellt anpassat: Genom att göra ditt eget läppstift kan du skapa en produkt som är unik för dig och dina behov. Du kan anpassa konsistens, doft och färg precis som du vill ha det.
Återvinningsbar: Eftersom du själv gör läppstiftet kan du också välja återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar och formar, vilket minskar mängden avfall som genereras.


 

Ingredienser:

Hoppa till Recept

 

Om ingredienserna:

 

 

Mandelolja är en vanlig ingrediens i många läppstift. Det är känt för sina fuktgivande egenskaper och förmåga att mjukgöra läpparna. Dessutom ger det en fin glans till läppstiftet.

Mandelolja är ett populärt val i kosmetiska produkter tack vare dess näringsrika egenskaper och förmåga att absorberas väl av huden.

 

Sheasmör är känt för sina fuktgivande egenskaper och dess förmåga att hjälpa till att återfukta och mjukgöra torra läppar.

Det är en naturlig produkt rikt på vitaminer och fettsyror som är bra för huden. När det används i läppstift kan sheasmör bidra till att skydda läpparna mot uttorkning och sprickbildning samtidigt som det ger en len och smidig känsla.

 

Kokosolja har många fördelaktiga egenskaper för huden, inklusive dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper.

Oljan hjälper till att återfukta torra läppar och lämnar dem mjuka och smidiga.

Utöver dess fuktgivande egenskaper har kokosolja även antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper,

vilket kan vara fördelaktigt för att hålla läpparna friska och skydda dem mot eventuella infektioner eller irritationer.

Dessutom har kokosoljan en mild och god doft.

 

 

 Mikapulver ett mineralpulver som används för att ge glans, skimmer, färg och lyster åt produkter.

När det används i läppstift bidrar mikapulvret till att ge läpparna en glansig eller skimrande effekt. 

 

Nordic Raw Natur's Rose de mai i det här receptet utvinns från rosblommor och har en mild och behaglig doft.

Rosolja är rik på fettsyror som kan hjälpa till att återfukta och mjukgöra torra läppar.

Den innehåller antioxidanter som kan bidra till att skydda läpparna mot skador från fria radikaler och yttre påfrestningar. 

Oljan har även lugnande egenskaper som kan hjälpa till att minska rodnad och irritation på läpparna. 

 

 

Instruktioner:

 1. Förberedning av vaxblandning:

  • I en värmetålig skål eller behållare, kombinera mandelolja, karnabauvax, sheasmör och kokosolja.

 2. Vattenbad:

  • Fyll en kastrull med vatten till hälften och låt den koka på låg värme.
  • Placera din skål med ingredienserna ovanpå kastrullen. Detta hjälper till att smälta ingredienserna jämnt utan att bränna dem.

 3. Smält ingredienserna:

  • Värm ingredienserna försiktigt tills de smälter helt och bildar en jämn vätska. Detta kan ta några minuter, så var tålmodig och rör om då och då för att hjälpa till med smältprocessen.

 4. Tillsättning av mika:

  • När din vaxblandning är jämnt smält och utan klumpar, tillsätt mikapulvret i önskad mängd. Om du vill ha en djupare röd färg, lägg till mer mikapulver en tesked i taget och blanda väl tills du uppnår den önskade färgen.

 5. Dofttillsats:

  • Droppa i de två dropparna rosolja och blanda ordentligt för att fördela doften jämnt genom läppstiftet.

 6. Häll blandningen i behållare:

  • Häll försiktigt den smälta blandningen i lämpliga läppstiftsformar eller små behållare. Se till att du inte spill något och att formarna är ordentligt rena och torra för att undvika kontaminering.

 7. Låt stelna:

  • Låt läppstiften svalna och stelna helt. Detta kan ta några timmar beroende på rumstemperatur och storleken på dina läppstiftsformar.

 8. Klart!

  • När dina läppstift har stelnat helt, är de redo att användas! Applicera direkt på läpparna för vacker, naturlig färg och fuktighet.

 

 

Glöm inte att förvara dina hemmagjorda läppstift i en sval, torr plats för att förlänga deras hållbarhet och undvika smältning. Nu är dina läppar redo för att lysa upp världen med din egen kreation!

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.