10 saker kokosolja är bra för: en tillfällig hälsotrend?

10 saker kokosolja är bra för: en tillfällig hälsotrend?

10 orsaker till att bruka kokosolja

Vad är kokosolja?

Kokosoljan är inte bara en tillfällig hälsotrend, utan något som är här för att stanna. Men glöm det vanliga, billiga och härdade kokosfettet i kyldisken. Kokosolja ska vara ekologisk och kallpressad. 

Kokosfett smälter vid 25°C och blir då kokosolja. Alltså är kokosolja och kokosfett egentligen samma sak. Oljan utvinns från kokosnötens där man först utvinner köttet. Därefter mjölken och sedan fettet från den väldigt fettrika mjölken. Kokosfett av hög kvalitet har en ren vit färg och en sötaktig lukt och smak. 

10 anledningar till att använda kokosolja

Kokosfett i en glasburk och en kokosnöt.

1. Innehåller nyttigheter

Kokosoljan innehåller flera nyttiga fettsyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter som t.ex. kan göra under för hud och hår.

2. Hållbarhetstänk

Kokosolja har lång hållbarhet och kan stå länge i din kyl utan att bli dålig. Därför är den bra ur en miljösynpunkt.

3. Kokosolja i matlagning

 Det vanligt att använda kokosolja i matlagning och många använder det som ersättning för smör i samband med olika dieter tack vare de nyttiga fettsyrorna.

4. För torr hy

Kokosolja är väldigt återfuktande förr torr hy och tack vare vitaminerna och antioxidanterna vårdar den huden och ger den mer lyster.

5. Nagelvård

Kokosolja kan ha en svampdödande effekt. Därför kan oljan användas till naglar och nagelband. Detta förhindrar nagelsvamp och nagelbanden kommer att friskare och mer välvårdade.

6. Mot acne

 Oljan har anti-inflammatoriska egenskaper och kan i och med det motverka acne. Oljan innehåller även ämnen som visat sig kunna motverka de bakterier som orsakar acne. 

7. Sminkborttagning

Kokosolja fungerar utmärkt som sminkborttagning och fungerar även mot vattenfasta produkter. Håll kokosolja mot ögonfransarna i ca 10 sekunder, så kommer sminket lösas upp.

8. Ansiktsrengöring

Oljan kan också fungera som en naturlig ansiktsrengöring. Applicera oljan i ansiktet och massera in. Tvätta sedan av med vatten. Avsluta med din valfria dag- eller nattkräm.

9. Ögonfransvård

Innan du går och lägger dig på kvällen kan du smörja in dina ögonfransar med den näringsrika oljan för att göra dem längre och fylligare. Tvätta bort med varmt vatten dagen efter.

10. After sun

Kokosolja är känd för att både ha läkande och kylande effekt på huden. Om du har varit ute länge i solen eller bränt dig är oljan ett lämpligt alternativ till after sun som både är behagligt och skönt samt vårdande.

 

 

Tack för att du läste!

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.